Op 17 februari is het de eerste dag van de 40-dagentijd, de periode waarin we samen toe mogen leven naar Pasen. In De Fontein zullen we gedurende deze tijd met het thema ‘Jezus gaat ons voor’ bezig gaan. Dit thema zal in de online kerkdiensten terugkomen en ook gekoppeld worden aan het kinderwerk. Daarnaast wordt er ook materiaal gemaakt om te gebruiken tijdens digitale bijbelstudiebijeenkomsten. Op zondag 14 februari zijn we met dit project gestart.
Het project bestaat uit verschillende onderdelen en we proberen op verschillende manieren de verbinding te maken tussen de kerkdienst, het kinderwerk en de verwerking thuis, in miniwijken, jeugdgroepen en bijbelstudies.

We hopen dat we met elkaar achter Jezus aan toe mogen leven naar Pasen.

Doe je mee met een Emmaüswandeling in de Stille Week?

Ds. Simon en ds. Chiel hebben naar aanleiding van Johannes 19: 25-27 een Podcast gemaakt met als doel om deze te beluisteren en er met iemand over door te praten. We willen graag een mooie vorm aan jullie introduceren die hierbij passend is (ook gezien de coronamaatregelen): ‘De Emmaüswandeling’.

  • Bij elk thema, dus elke zondag, is er een projectverbeelding te zien. Deze verschillende afbeeldingen die door kinderen van de basisschool zijn ingeverfd, verbeelden landschappen die gaan over de verschillende omstandigheden waarin we onze weg met Jezus gaan. Aan het einde van de 40-dagentijd zien we alle afbeeldingen naast elkaar: De weg die Jezus ons wijst, zodat we nu al vooruit kunnen kijken naar onze hemelse bestemming. Jezus leert ons vooruit kijken, omdat Hij de opstanding en het leven is. Jezus leeft en wij mogen door Hem en met Hem onze levensweg gaan.
  • Ook de kinderen kunnen deze afbeeldingen, die uiteindelijk leiden tot de lange weg, zelf maken door de afbeeldingen te downloaden, af te drukken en in te kleuren.
  • Kinderfilmpje: Elk zondag wordt er een apart kinderfilmpje gemaakt dat aansluit bij het thema en dat tijdens de preek door de kinderen bekeken kan worden. Vanwege de privacy van de kinderen zijn deze fimpjes te vinden via het intranet.
  • Verwerkingsblad: Er is elke zondag een verwerkingsblad bij het thema dat centraal staat, waarmee kinderen creatieve opdrachten kunnen maken, proefjes kunnen doen of een puzzel kunnen maken. 
  • Werkboekje: Voor elke week is er een werkboekje gemaakt waarin aandacht wordt besteed aan het thema van de week. Voor elke dag is er een bijbelvers te lezen en een suggestie voor een bijpassend bijbelverhaal. Daarnaast is er voor elke dag een kleine verwerking bij het bijbelvers.

Mocht je de miniprojectverbeelding, de verwerkingsbladen en/of de werkboekjes willen ontvangen, zodat ook je kind(eren) deze periode mee kan/kunnen beleven, dan kun je ons mailen.

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact