kompassie banner grijs

Kompassie?

Als gemeente van De Fontein willen we graag groeien in Bijbellezen, gebed en onderlinge zorg. Gedachten die hebben geleid tot dit jaarthema:

  • De Bijbel als kompas voor het leven;
  • Passie, een verlangen om Jezus (beter) te leren kennen;
  • Gemeenschap, zorgen voor elkaar;

Vormgeving

Elke periode van ongeveer 6 weken zijn er de volgende Kompassie-activiteiten:

  • Kompassie-zondagen: De zondagse diensten staan in het teken van Kompassie met elke keer een ander onderwerp.
  • Kompassie-avond: Een verdiepingsavond die even na de Kompassie-zondag plaats vindt.
  • Kompassie-leesrooster: Een bijbelleesrooster dat gemeenteleden en bezoekers thuis kunnen gebruiken bij hun stille tijd.
  • Handleiding voor het Kompassie-gesprek: Gespreksonderwerpen die tijdens de ontmoeting als miniwijk of bijbelstudie kunnen worden gebruikt.

We geloven dat het mooi en vruchtbaar is als we met de hele gemeente met hetzelfde thema bezig zijn. Op deze manier kunnen we geraakt worden, elkaar inspireren, van elkaar leren en samen groeien in een leven met Jezus.

Data Kompassie-activiteiten 2017-2018

Kompassie-zondagen Kompassie-avonden
9 oktober 27 oktober
20 november 6 en 7 december
15 januari 2 februari
19 februari 2 maart
2 april 13 april

Kompassiezondag op 9 oktober

Zondag 9 oktober is de eerste Kompassiezondag met als thema: “Zoek mij in Mijn Woord”. In de ochtenddiensten staat dit thema centraal. Hans Slotman zal in deze diensten spreken. De jongerenband verzorgd de begeleiding bij de liederen. Een paar gemeenteleden zullen vertellen welke betekenis de Bijbel in hun leven heeft. We zien uit naar een mooie zondag!

Kompassiezondag op 20 november

Zondag 20 november is de tweede Kompassiezondag met als thema: “Bijbellezen, voor iedereen?!”. In de ochtenddiensten staat dit thema centraal. Hans Slotman zal in deze diensten spreken. We zien uit naar een mooie zondag!

Kompassiezondag op 15 januari

Op zondag 15 januari vieren we met elkaar de derde Kompassiezondag van dit seizoen met als thema: "Nader tot God". Deze zondag is tegelijk de eerste dag van de Week van Gebed. Hans Slotman zal in de ochtenddiensten voorgaan.

Kompassiezondag op 19 februari

Op zondag 19 februari zal de 4e kompassiedienst van het seizoen in teken staan van bijbellezen en gebed. Het thema is dan "Bijbelluisteren". In de preek zal Jos Douma ons tijdens de ochtenddiensten meenemen vanuit de drukte en hectiek van ons bestaan naar een moment van bezinning en reflectie. Ontdek hoe de woorden van God naar je toe komen en hoe je hier weer op kunt antwoorden naar God. In deze blog geeft Jos alvast een inkijkje in het thema.

Pesachmaaltijd op 13 april

In de Stille Week wordt er een Pesachmaaltijd georganiseerd in De Fontein. Download hier de uitnodiging en meer informatie. Het Kompassieteam werkt hierbij samen met het Vesperteam. Je kunt je opgeven tot uiterlijk 7 april via , via Facebook of via de flapover in de hal van De Fontein.

2017 03 27 l Stille week donderdag versie 2

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Website door Inxpact