2019 01 08 l Flyer Thema Gerechtigheid voorjaar 2019 Small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMEN KUNNEN WE HET VERSCHIL MAKEN!

Slavernij, kindermishandeling en misbruik, armoede en ongelijkheid, oorlog en angst. Levens zijn soms zo ontzettend verknipt en kapot. Levens van mensen zoals jij en ik. Mensen ver weg, maar ook mensen in onze eigen leefomgeving.

Meer dan elk ander ding vraagt God van ons om onze naaste lief te hebben en recht te doen! Als Fontein besteden we hier daarom graag meer aandacht aan. In het najaar hebben we verschillende strijders voor gerechtigheid mogen ontmoeten. Dit voorjaar willen we een vervolg geven aan het thema, om samen te zoeken naar hoe we gerechtigheid (meer) handen en voeten kunnen geven in ons eigen leven, binnen onze mogelijkheden. Laten we elkaar inspireren!

Maken we samen het verschil?

Het Huis van Groei-team | huisvangroei@gmail.com 

Timzingt komt naar De Fontein met het programma 'Omgekeerd'! Dit is een grappig, verrassend en prikkelend programma over rijkdom en armoede. Het is de wereld op zijn kop. Tear werkt al meer dan 40 jaar in ontwikkelingslanden, maar vergeet het land dat het meeste hulp nodig heeft: Nederland. Timzingt ziet het scherp en omgekeerd. Het moet anders. De hulp moet naar Nederland. En om ons de zegeningen van Afrika te laten beleven, zal onze wereld op zijn kop moeten.

2019 01 17 l Flyer TIMZINGT Small

'Gerechtigheid: Buigen om recht te doen‘. Over dit thema zal deze thema-kerkdienst gaan. Buigen kun je op verschillende manieren interpreteren. Jezus zelf roept ons op tot dienen, delen en doen. Hoe kunnen we Hem dienen? Hoe maken we ons klein? Hoe ‘buigen' we om recht te doen? We hopen u/je te zien op 10 maart om 9:00 uur of 11:00 uur in De Fontein. Chiel Vleesenbeek is de voorganger in deze dienst. De kerkdienst is samen met de Diaconie voorbereid.

2019 01 29 l Flyer Themazondag 10 maart

'Gerechtigheid: Niet ver weg, maar dichtbij'. Over dit thema zal deze thema-kerkdienst gaan. In onze eigen omgeving vindt ook onrecht plaats in allerlei vormen. Waar moeten we dan aan denken? En hoe kunnen wij daarin een verschil maken? We gaan hier samen over nadenken. Aandachtsgebied Samenleving heeft deze thema-kerkdienst samen met dominee Chiel Vleesenbeek voorbereid. 

2019 01 17 l Flyer Themazondag 27 januari Small

2018 10 29 l Logo Najaarthema Gerechtigheid

Bij de thema-kerkdienst op 27 januari over 'Wij(k) in beweging' bij het thema 'Gerechtigheid' is er een handreiking gemaakt die gebruikt kan worden om binnen de miniwijken en/of bijbelstudiegroepen verder door te praten over het thema 'Gerechtigheid: Niet ver weg, maar dichtbij' en de toepassing daarvan in jouw leven.  De handreiking is hier te downloaden. 

Wil je handen en voeten geven aan het thema 'Gerechtigheid'? Met de Micha Cursus leer je samen met anderen hoe je ‘goed en recht kunt doen’, dichtbij en ver weg. Tijdens de cursus overdenk je samen Bijbelteksten, maar doe je ook individueel of met de andere cursisten opdrachten om je talenten en gaven in kaart te brengen. Zo ontdek je wat je allemaal gekregen hebt en wat je te geven hebt.

2018 11 08 l Flyer Michacursus

2018 11 15 l Vervanging 20 november DE DROOMINEE beamer.ppt

Rikko Voorberg is plotseling verhinderd en kan niet komen op 20 november. Gelukkig komt De Droominee! De Droominee (Rik Zutphen) is woordkunstenaar en geeft op een creatieve en speelse manier handen en voeten aan het thema 'Gerechtigheid'. Wil je meer van hem zien? Kijk dan op zijn Facebookpagina of bekijk 'Heb je NAAiSTEr lief als jezelf'.

2018 10 29 l Logo Najaarthema Gerechtigheid

Bij het najaarthema 'Gerechtigheid' is er een handreiking gemaakt die gebruikt kan worden om binnen de miniwijken en/of bijbelstudiegroepen verder door te praten over het thema 'Gerechtigheid' en de toepassing daarvan in jouw leven.  De handreiking is hier te downloaden. 

2018 09 13 l Flyer IJM kerkdienst 4 november Small

Slavernij bestaat nog steeds. Met meer dan 40 miljoen mensen in slavernij is het probleem erger dan ooit. IJM zet zich in om slavernij uit de wereld te verbannen. Aan de hand van ontroerende verhalen laat IJM tijdens de ochtenddiensten van 9:00 uur en 11:00 uur zien hoe wij ons ook voor gerechtigheid kunnen inzetten.

2018 09 13 l Flyer Michazondag 14 oktober Small

Nóg een themazondag?
Jazeker, maar dit is niet zomaar een themazondag. De Micha Zondagen draaien niet zozeer om Micha maar vooral om het thema ‘Gerechtigheid’. Er wordt ieder jaar een actueel thema gekozen waar we met elkaar bij stilstaan. Micha Zondag is een dag waarop duizenden kerken wereldwijd stil staan bij sociale en ecologische gerechtigheid.In dit najaar gaan we als Fontein aan de slag met het thema ‘Gerechtigheid’. Deze Michazondag sluit hier geheel bij aan! Op deze zondag zal Wubbo van Herwijnen beide ochtenddiensten aan dit thema aandacht geven. 

2018 09 17 l Flyer Concert schrijvers voor gerechtigheid 12 oktober Small

Op 12 oktober geeft 'Schrijvers voor Gerechtigheid' een concert in De Fontein! Iedereen is hierbij van harte welkom! De toegang is gratis. Schrijvers voor Gerechtigheid is een christelijk schrijverscollectief met een missie. “Als kerk willen we zingen over de dingen waar Gods hart vol van is. Gods hart klopt voor gerechtigheid, maar toch zingen we daar weinig over.” Daarom maakt Schrijvers voor Gerechtigheid nieuwe, Nederlandstalige liederen over gerechtigheid en armoede om te zingen in de kerk. Klik hier voor meer informatie over het concert.

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact