2018 11 15 l Vervanging 20 november DE DROOMINEE beamer.ppt

Rikko Voorberg is plotseling verhinderd en kan niet komen op 20 november. Gelukkig komt De Droominee! De Droominee (Rik Zutphen) is woordkunstenaar en geeft op een creatieve en speelse manier handen en voeten aan het thema 'Gerechtigheid'. Wil je meer van hem zien? Kijk dan op zijn Facebookpagina of bekijk 'Heb je NAAiSTEr lief als jezelf'.

Zijn thema’s zijn steeds 'Gerechtigheid' op allerlei niveau’s: kleding, migratie, ecologie, binnen gemeenschappen zoals de kerk. Hij geeft workshops op bedrijven, scholen en in kerken. Interactief én performance. De kracht van zijn werk is dat hij niet alleen de ratio aanspreekt maar ook het associatief vermogen, de verbeelding en de taal gebruikt als voertuig voor die twee. Daardoor worden mensen op een ander niveau geraakt dan met een technisch verhaal. Kom dus naar de Thema-avond op 20 november in De Fontein!

 

We hopen Rikko Voorberg op een later moment dit seizoen nog te verwelkomen!

RIKKO VOORBERG (1980) is theoloog en richtte PopUpKerken op in Amsterdam en daarbuiten.
Hij is dominee en activist. Regelmatig is hij te gast als commentator op radio en tv. Hij spreekt voor bedrijven en kerkelijke organisaties over innovatie, experiment en ‘het belang van verontwaardiging’. Rikko is een aansprekende voorganger die al vele spraakmakende initiatieven heeft opgezet. Bekend zijn acties als ‘We Gaan Ze Halen’, de PopUpKerk en de Vluchtkerk. Tijdens deze Thema-avond neemt Rikko ons mee in de strijd van gerechtigheid. Wat raakt jou? Wat vervult je met woede over onrecht? Het wordt een interactieve avond waarin we met elkaar in gesprek gaan. Je/u bent van harte welkom!

Zijn boek ‘De Dominee Leert Vloeken, over woede, onmacht en daadkracht’ is een persoonlijk relaas over zijn reis van de gereformeerde subcultuur naar de voorhoede van het maatschappelijk debat. In 2016 ontving hij de Pim de Kuijer-penning vanwege zijn inzet voor mensenrechten en hij werd meermalen genomineerd voor ‘Theoloog van het Jaar’.

Rikko Voorberg is een spreker die in doen en laten veel aandacht geeft aan het onderwerp 'Gerechtigheid'.
We laten ons graag door hem inspireren!

Klik hier voor meer informatie en o.a. een interview met Rikko over ‘De dominee leert vloeken’.

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact