Hans Slotman

hans zwart wit website-2De Fontein is een jonge, dynamische gemeente. Veel verschillende mensen, met allemaal hun eigen unieke levensverhaal . Ik vind dat indrukwekkend en ervaar het als een voorrecht om hier predikant te mogen zijn.

Omdat onze gemeente veel jongeren telt is afgesproken dat ik me in mijn werk meer op jongeren ga richten. Dat vind ik een mooie opdracht. Ik hou van hun humor en jongeren brengen daardoor gein in de kerk. Gein is een woord uit het hebreeuws en heeft met genade te maken. De gein van jongeren zie ik als een stukje genade, dat God aan de gemeente geeft.

Overigens merk ik ook dat niet voor alle jongeren het leven een geintje is. Sommigen krijgen op jonge leeftijd al veel voor de kiezen. Ook dan is het belangrijk dat er aandacht voor hen is.
Ik ben blij wanneer ik daar een steentje aan mag bijdragen.

Jongeren houden de kerk ook bij de tijd. Dat vind ik belangrijk. De kerk dient niet muf te ruiken en vooral iets uit het verleden te zijn. Een kerk moet bij de tijd zijn. Waarom? Omdat het in de kerk altijd om God moet gaan. En God is niet alleen een God van vroeger. Hij is ook vandaag machtig aanwezig en zal er ook morgen altijd weer zijn.

Het is de God die van mensen houdt. Jong en oud. En ik houd van die God. Daarom ben ik predikant geworden. Om mooie dingen van Hem te kunnen vertellen.

Bezoekadres ds. G.J. Slotman:
Sterrenkroos 56
8043 NX Zwolle
telefoon: 038-4202280
e-mail: h.slotman@defonteinzwolle.nl

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Website door Inxpact