Aan De Fontein zijn momenteel deze beroepskrachten verbonden:

Hans Slotman - predikant

hans slotmanDe Fontein is een jonge, dynamische gemeente. Veel verschillende mensen, met allemaal hun eigen unieke levensverhaal . Ik vind dat indrukwekkend en ervaar het als een voorrecht om hier predikant te mogen zijn.

Omdat onze gemeente veel jongeren telt is afgesproken dat ik me in mijn werk meer op jongeren ga richten. Dat vind ik een mooie opdracht. Ik hou van hun humor en jongeren brengen daardoor gein in de kerk. Gein is een woord uit het hebreeuws en heeft met genade te maken. De gein van jongeren zie ik als een stukje genade, dat God aan de gemeente geeft.

Overigens merk ik ook dat niet voor alle jongeren het leven een geintje is. Sommigen krijgen op jonge leeftijd al veel voor de kiezen. Ook dan is het belangrijk dat er aandacht voor hen is. Ik ben blij wanneer ik daar een steentje aan mag bijdragen.

Jongeren houden de kerk ook bij de tijd. Dat vind ik belangrijk. De kerk dient niet muf te ruiken en vooral iets uit het verleden te zijn. Een kerk moet bij de tijd zijn. Waarom? Omdat het in de kerk altijd om God moet gaan. En God is niet alleen een God van vroeger. Hij is ook vandaag machtig aanwezig en zal er ook morgen altijd weer zijn.

Het is de God die van mensen houdt. Jong en oud. En ik houd van die God. Daarom ben ik predikant geworden. Om mooie dingen van Hem te kunnen vertellen.

Telefoon: 038-4202280
E-mail: h.slotman@defonteinzwolle.nl


Philip Veldhuizen - pastoraal werker

philip veldhuizenMijn naam is Philip Veldhuizen en ik ben pastoraal werker in De Fontein voor 2 dagen die ik op maandag en dinsdag invul. Daarnaast geef ik op donderdagmiddag en op vrijdag les op het ROC Menso Alting. Met het pastoraat en het lesgeven combineer ik twee leuke banen.

Als ouderling ben ik altijd onder de indruk geweest van het geloof van mensen. Wat God doet in het leven van mensen en hoe ze God ervaren in hun leven. Verhalen van mensen die op zoek zijn naar God en mensen die rust vinden bij Hem. Verhalen van twijfel en dankbaarheid en alles wat er tussen zit. Ik mag graag luisteren naar mensen. Ik voel mij dan ook zeer bevoorrecht dat ik in het pastoraat aan het werk mag. Dat het ook nog eens in mijn eigen gemeente kan, maakt het extra bijzonder.

Ik voel mij een echte Stadshagenaar mede door mijn vrijwilligerswerk als straatcoach gericht op hangjongeren. Daarmee verraad ik ook iets van mijn betrokkenheid bij jongeren. Vooral hun openheid en onvoorspelbaarheid maakt het boeiend om met hen om te gaan. Ook in het onderwijs vind ik het een uitdaging om te reageren op hun spontane invallen. Ik probeer mij in hun leefwereld te verplaatsen en ze te helpen bij hun zoektocht naar vaardigheden, kennis en hun eigen identiteit.

Leven in geloof is een uitdaging in deze tijd. Zijn wijzelf, of is God in Christus, het middelpunt van ons leven? Hoe geven wij antwoord op die vraag en hoe geven wij in ons dagelijks leven onze omgang met God vorm? Leven in afhankelijkheid en vertrouwen hebben, is niet makkelijk. God is ons nabij zowel in onze kracht als in onze zwakheid. 

Telefoon: 06-82363972
Telefoon: p.veldhuizen@defonteinzwolle.nl 


 Lian Klappe - kerkelijk opbouwwerker

Lian 2

Sinds november 2010 werk ik, Lian Klappe, met veel plezier als Kerkelijk Opbouwwerker in De Fontein op maandag, dinsdag en donderdag.

In de kerk mogen we gemeenschap vieren en samen groeien als leerlingen van Jezus. Ik vind het heel mooi om daaraan te mogen bijdragen.

Als opbouwwerker ben ik betrokken bij verschillende aspecten binnen de gemeente.

Opbouwwerk houdt in dat ik help bij het opzetten en organiseren van een activiteit, een commissie, een aandachtsgebied en dat ik het daarna, wanneer het goed loopt, langzamerhand overdraag aan gemeenteleden die zich er voor willen inzetten. Hierdoor ontstaat er weer ruimte om met iets nieuws bezig te gaan.

Ik probeer uit te zoeken wat de wensen zijn van jongeren en volwassenen in de kerk op het gebied van activiteiten, toerusting en ik werk er aan dat er nieuwe initiatieven worden gestart die gemeenteleden helpen groeien in hun geloof, die mensen met elkaar in contact brengen en die ook leuk en goed/aantrekkelijk zijn voor bezoekers en gasten van De Fontein.

Zo ben ik in de afgelopen jaren van betekenis geweest voor het jongerenwerk en ben ik betrokken bij de opzet van het Huis van Groei van waaruit de toerusting georganiseerd wordt. Ik heb overzicht over veel van wat er allemaal gebeurd in de kerk en de meeste mensen weten me ook wel te vinden als ze vragen of nieuwe idee├źn hebben.

Het leuke vind ik dat ik intensief mag samenwerken met heel veel verschillende mensen, jonger en ouder, die een hart hebben voor God, Zijn kerk en voor de mensen waar zij mee aan het werk zijn.

Ik geniet ervan dat er zoveel mensen actief zijn om Gods gemeente levendig te houden.

Telefoon: 06-43889607
E-mail: l.klappe@defonteinzwolle.nl

 

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact