Aan De Fontein zijn momenteel deze beroepskrachten verbonden:

Chiel Vleesenbeek - Jeugdpredikant

chiel vleesenbeekOf je nu jong of oud bent, ieder mens zoekt naar een richting om z’n leven betekenis te geven. Als jeugdpredikant mag ik jongeren helpen om die zoektocht te maken. Dat doe ik vanuit de overtuiging dat Gods goede boodschap relevant is voor het leven van vandaag. Gods verhaal vertelt over wie wij als mensen zijn, waarom er zo vaak dingen niet goed gaan en waarop we mogen hopen. De kern van dat verhaal is Jezus. Hij bevrijdt wie bekneld is, geeft vreugde voor verdriet en rust in verwarring.

In de Fontein doe ik dat niet alleen, maar samen met heel veel anderen. Zo willen we er als gemeenschap voor jongeren zijn. Tegelijk is het ook mooi dat er zoveel jongeren voor de Fontein zijn. Juist jongeren zorgen ervoor dat het geloof fris blijft en dat de kerk geprikkeld wordt door nieuwe vragen en enthousiasme.

Ik hou ervan om jongeren te ontmoeten en naar ze te luisteren. Dat kunnen blije en verdrietige ontmoetingen zijn, want er komt veel op jongeren af. Wat ik zo mooi vind is dat ik in al die verschillende levens mag helpen een volgende stap te zetten waarbij ik mag wijzen naar onze liefdevolle God.

Tel. en app: 06-24135897
Mail: chielvleesenbeek@defonteinzwolle.nl


Philip Veldhuizen - pastoraal werker

philip veldhuizenMijn naam is Philip Veldhuizen en ik ben pastoraal werker in De Fontein voor 2 dagen die ik op maandag en dinsdag invul. Daarnaast geef ik op donderdagmiddag en op vrijdag les op het ROC Menso Alting. Met het pastoraat en het lesgeven combineer ik twee leuke banen.

Als ouderling ben ik altijd onder de indruk geweest van het geloof van mensen. Wat God doet in het leven van mensen en hoe ze God ervaren in hun leven. Verhalen van mensen die op zoek zijn naar God en mensen die rust vinden bij Hem. Verhalen van twijfel en dankbaarheid en alles wat er tussen zit. Ik mag graag luisteren naar mensen. Ik voel mij dan ook zeer bevoorrecht dat ik in het pastoraat aan het werk mag. Dat het ook nog eens in mijn eigen gemeente kan, maakt het extra bijzonder.

Ik voel mij een echte Stadshagenaar mede door mijn vrijwilligerswerk als straatcoach gericht op hangjongeren. Daarmee verraad ik ook iets van mijn betrokkenheid bij jongeren. Vooral hun openheid en onvoorspelbaarheid maakt het boeiend om met hen om te gaan. Ook in het onderwijs vind ik het een uitdaging om te reageren op hun spontane invallen. Ik probeer mij in hun leefwereld te verplaatsen en ze te helpen bij hun zoektocht naar vaardigheden, kennis en hun eigen identiteit.

Leven in geloof is een uitdaging in deze tijd. Zijn wijzelf, of is God in Christus, het middelpunt van ons leven? Hoe geven wij antwoord op die vraag en hoe geven wij in ons dagelijks leven onze omgang met God vorm? Leven in afhankelijkheid en vertrouwen hebben, is niet makkelijk. God is ons nabij zowel in onze kracht als in onze zwakheid. 

Telefoon: 06-82363972
E-mail: p.veldhuizen@defonteinzwolle.nl 


 Lian Klappe - kerkelijk opbouwwerker

Lian 2

Sinds november 2010 werk ik, Lian Klappe, met veel plezier als Kerkelijk Opbouwwerker in De Fontein op maandag, dinsdag en donderdag.

In de kerk mogen we gemeenschap vieren en samen groeien als leerlingen van Jezus. Ik vind het heel mooi om daaraan te mogen bijdragen.

Als opbouwwerker ben ik betrokken bij verschillende aspecten binnen de gemeente.

Opbouwwerk houdt in dat ik help bij het opzetten en organiseren van een activiteit, een commissie, een aandachtsgebied en dat ik het daarna, wanneer het goed loopt, langzamerhand overdraag aan gemeenteleden die zich er voor willen inzetten. Hierdoor ontstaat er weer ruimte om met iets nieuws bezig te gaan.

Ik probeer uit te zoeken wat de wensen zijn van jongeren en volwassenen in de kerk op het gebied van activiteiten, toerusting en ik werk er aan dat er nieuwe initiatieven worden gestart die gemeenteleden helpen groeien in hun geloof, die mensen met elkaar in contact brengen en die ook leuk en goed/aantrekkelijk zijn voor bezoekers en gasten van De Fontein.

Zo ben ik in de afgelopen jaren van betekenis geweest voor het jongerenwerk en ben ik betrokken bij de opzet van het Huis van Groei van waaruit de toerusting georganiseerd wordt. Ik heb overzicht over veel van wat er allemaal gebeurd in de kerk en de meeste mensen weten me ook wel te vinden als ze vragen of nieuwe ideeën hebben.

Het leuke vind ik dat ik intensief mag samenwerken met heel veel verschillende mensen, jonger en ouder, die een hart hebben voor God, Zijn kerk en voor de mensen waar zij mee aan het werk zijn.

Ik geniet ervan dat er zoveel mensen actief zijn om Gods gemeente levendig te houden.

Telefoon: 06-43889607
E-mail: l.klappe@defonteinzwolle.nl

 

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact