Mijn naam is Philip Veldhuizen en per 1 januari ben ik pastoraal werker in de Fontein. De Raad van Oudsten heeft mij een aanstelling voor 2 dagen gegeven die ik op maandag en dinsdag wil invullen. Tot en met half februari geef ik op donderdagmiddag en op vrijdag les op het ROC Menso Alting. Na 21 jaar marketing en promotie bij het Nederlands Dagblad was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Met het pastoraat en het lesgeven combineer ik twee leuke banen.

 Als ouderling in Zwolle-Centrum en in de Fontein ben ik altijd onder de indruk geweest van het geloof van mensen. Wat God doet in het leven van mensen en hoe ze God ervaren in hun leven. Verhalen van mensen die op zoek zijn naar God en mensen die rust vinden bij Hem. Verhalen van twijfel en dankbaarheid en alles wat er tussen zit. Ik mag graag luisteren naar mensen. Ik voel mij dan ook zeer bevoorrecht dat ik in het pastoraat aan het werk mag. Dat het ook nog eens in mijn eigen gemeente kan, maakt het extra bijzonder. Vooral omdat wij een van de eerste inwoners van Stadshagen waren in 1997. Ik ben getrouwd met Tineke en wij hebben drie kinderen: Gijs, Floortje en Rinze in de leeftijd van 27, 25 en 23 jaar.

Ik voel mij een echte Stadshagenaar mede door mijn vrijwilligerswerk als straatcoach gericht op hangjongeren. Daarmee verraad ik ook iets van mijn betrokkenheid bij jongeren. Vooral hun openheid en onvoorspelbaarheid maakt het boeiend om met hen om te gaan. Ook in het onderwijs vind ik het een uitdaging om te reageren op hun spontane invallen. Ik probeer mij in hun leefwereld te verplaatsen en ze te helpen bij hun zoektocht naar vaardigheden, kennis en hun eigen identiteit.
Ik ga met veel enthousiasme aan het werk in de gemeente. Leven in geloof is een uitdaging in deze tijd. Zijn wijzelf, of is God in Christus, het middelpunt van ons leven? Hoe geven wij antwoord op die vraag en hoe geven wij in ons dagelijks leven onze omgang met God vorm? Leven in afhankelijkheid en vertrouwen hebben, is niet makkelijk. Zeker niet in een tijd dat het economisch goed gaat. God is ons nabij zowel in onze kracht als in onze zwakheid. 

Ik ben bereikbaar op p.veldhuizen@defonteinzwolle.nl en telefonisch op 06 82363972.

Philip Veldhuizen

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact