Op zaterdag 1 oktober wordt in de Fontein in Stadshagen een musical opgevoerd over de Bijbelse figuur Judas. Deze had een dubieus aandeel in de dood van zijn voorganger Jezus. De christelijke kerken herdenken zijn dood jaarlijks op Goede Vrijdag. De zondag daarop, vieren christenen over de hele wereld het jaarlijkse Paasfeest. Dan staat men stil bij de opstanding van Jezus uit de dood.

Behalve de persoon Jezus komen er in dit Bijbelverhaal meer bekende en onbekende namen voor, zoals Judas, de man over wie in de Fontein een musical wordt opgevoerd. Hij was een leerling, een volgeling van Jezus. Maar hij had andere ideeën dan Jezus en was teleurgesteld in hem. Uiteindelijk heeft hij Jezus verraden en overgeleverd aan zijn vijanden.

Hoe kwam Judas tot die daad? Wie was hij eigenlijk? Wie waren zijn ouders? Hoe was hij als kind? Kwam hij misschien uit een probleemgezin? Waarom is het gegaan zoals het is gegaan? Zomaar wat vragen die je kunt stellen bij de naam Judas, de leerling die Jezus verraden heeft. Een groep toneelspelers uit Stadshagen neemt je mee op zoek naar mogelijke antwoorden.

De middagvoorstelling begint om 14.30 uur en de avondvoorstelling begint om 19.30 uur.

De toegang is vrij, maar omdat er veel onkosten gemaakt worden, is er een deurcollecte.

Datum: zaterdag 1 oktober. Plaats: De Fontein in Stadshagen, Sterrenkroos 56.

 

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact