Je huwelijk een "boost" geven. Een her(ver)nieuwde start maken. Dat kan bij de Marriage Course. Denk nou niet dat deze cursus er alleen is voor minder goede huwelijken, juist niet! Kijk maar verderop wat de cursisten ervan vonden.
Een ander aantrekkelijk perspectief, je gaat ook 7 avonden lekker samen tafelen en tegelijkertijd werken aan je relatie.
Dat, en niets anders dan dat is de Marriage Course.

Spannend, Ja! Vernieuwend voor je huwelijk, jazeker!

Cursisten aan het woord?

• Ik dacht, oh dat is "een vrouwending", niks voor mij.
• Mijn vrouw heeft me overgehaald, maar het was toch gaaf, wat hebben we veel (bij)geleerd van en over elkaar.
• Hele mooie dingen hebben we in elkaar en van elkaar ontdekt, nu nog, na dik 20 jaar huwelijk!
• Bij het woord Marriage Course alleen al kreeg ik de kriebels, alsof wij geen goed huwelijk hadden, kom op zeg. De wekelijkheid bleek toch iets anders, het was heel waardevol en we gaan met de ingeslagen weg verder, bedankt "M – team".
• We gaven ons huwelijk een 7, dat bleek toch anders uit te pakken, nu GAAN we voor een 8 of een 9.
• Ik dacht dat het voor "softies" was, pakte dat even anders uit. Je wordt behoorlijk uitgedaagd hoor, top!
• Wat een onderwerpen!, en wat moet je er vet mee aan de slag zeg, poeh, poeh, niks soft gedoe, hard aan je huwelijk werken.
• Marriage Course........, soms denk ik wel "Marriage CURSE " als ik zie hoe mijn vrouw gegroeid is.
• Het eten was weer heerlijk vanavond.

Wat is de Marriage Course?

De Marriage Course is een cursus van zeven avonden, ontwikkeld om ieder echtpaar (jong en oud) te helpen hun relatie te versterken. Om samen te werken aan een sterk en gezond huwelijk dat een leven lang mee kan.
De cursus biedt ook een geweldige mogelijkheid om samen - op een leuke manier - meer tijd te besteden aan je relatie. De cursus gaat over onderwerpen die door alle drukte gemakkelijk aan de aandacht kunnen ontsnappen.
De Marriage Course is heel praktisch van aard en geeft je handvatten om je te helpen je huwelijk te versterken.
Tijdens de cursus eet je iedere week samen, luister je naar een inleiding, kijk je naar stukjes film en ga je met werkvormen aan de slag. Er is veel tijd om de onderwerpen samen door te praten. Er vinden geen groepsdiscussies plaats en er wordt je niet gevraagd iets over je relatie aan iemand anders te vertellen. De hele cursus is er opgericht om jullie samen stappen te laten maken.

Voor wie?

De Marriage Course is voor ieder stel dat samen wil investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je net bent getrouwd of al dertig jaar bent getrouwd.
Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren en verdiepen. Als je huwelijk wat moeizaam verloopt omdat je worstelt met bepaalde zaken, geeft deze cursus je hele praktische tips om je te helpen aan deze moeilijke punten te werken.
Het kan ook zijn dat je voor een nieuwe uitdaging in je huwelijk staat, bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een verandering in carrière, verdriet waarmee een van de twee geconfronteerd wordt, lastige pubers, enz. Het is goed om daar samen mee aan de slag te gaan en deze cursus helpt je daarbij.

Is het alleen voor mensen met een kerkelijke achtergrond?

Nee zeker niet. De cursus is universeel toepasbaar op elk huwelijk. De achtergrond van waaruit we dit doen heeft alles te maken met de bron waaruit we leven. We nodigen juist iedereen van harte uit om de cursus te volgen, vanuit welk perspectief of vertrekpunt dan ook.

Inhoud, waar gaat het over?

-Herkennen en waarderen van onderlinge verschillen
-De kunst van het communiceren
-Conflicten oplossen
-Kracht van vergeving
-Ouders en schoonouders
-Intimiteit en seksualiteit
-Liefde in actie

De avonden zien er als volgt uit:
Dineetje – Iedere avond begint rond 19.00 uur met een stevige maaltijd. Je zit gezellig samen aan een tafeltje tussen andere stellen (max. 10) in een restaurantachtige gezellige sfeer. Je bent er echt eventjes helemaal uit.
Praatje – Iedere avond wordt er een inleiding gehouden. De cursusleiders vertellen iets over het onderwerp en er worden aansprekende stukjes film of DVD gebruikt.
Koffie en discussie – Tijdens de avond, krijg je als echtpaar enkele opdrachten die je samen uitvoert. Daarna praat je, aan de hand van vragen, door over het onderwerp.
Huiswerk – Aan het eind van iedere avond (uiterlijk 10.00 uur) krijg je wat huiswerk op, dat je samen als stel, thuis maakt ter voorbereiding op de volgende cursusavond. Niemand anders krijgt dat te zien, het helpt jullie om samen het gesprek ook thuis verder voort te zetten.

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt gehouden in de SOOSruimte van kerkgebouw De Fontein, Sterrenkroos 56. Deze ruimte toveren we om tot een soortement van restaurant waar jullie samen (2 aan 2) eten en aan de slag gaan.

Wanneer is er een cursus?

Elk najaar is er een cursus. In 2019/2020 wordt deze gegeven op de volgende woensdagavonden van 18.45 uur tot 22.00 uur.

  • 16 en 30 oktober 2019
  • 3 en 27 november 2019
  • 8 en 22 januari 2020
  • 5 en 12 februari 2020

De avonden starten om 18.45 uur en eindigen om 22.00 uur.

Kost het ook iets?

Naast de kostbare tijd die je in elkaar investeert zijn er ook andere kosten zoals b.v. het lesmateriaal, de kosten voor koffie en thee en niet te vergeten de kosten voor jullie 8 x uit eten. Totaal komen die kosten op € 190,= per echtpaar.
Maximale deelname : 10 echtparen

Wie zijn de cursusleiders?

Cursusleiders: Rolf en Froukje Mulder e-mail: rmmulder@home.nl tel. 4540068
Jan en Willy Mondria, e-mail: janmondria@ziggo.nl tel. 4202687

Aanmelden

Je kunt je aanmelden bij onderstaande e-mailadres, maar het mag ook via een van de cursusleiders (telefoon of mail).
marriagecourse@defonteinzwolle.nl
glasses-213156 1280 Small

 

 

 

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact