Huis van Groei blog

Op deze pagina vind je blogs die worden geschreven door gemeenteleden die iets willen delen van hun leven met God, hun ervaringen met de Bijbel, mooie gebeurtenissen uit het gemeente- of miniwijkleven, gedachten of dromen rond thema's die passen binnen het Huis van Groei, enz...

Wil jij/wilt u ook een blog schrijven? Dat horen we graag via .

The Marriage Course

Geschreven door Stefan en Tjitske Waalewijn
16 maart 2017

18:15u - Snel de kinderen even in bad, tanden poetsen en boekjes lezen.
18:45u - De oppas is gearriveerd. De kinderen zijn door het dolle heen en willen graag nog meer boekjes lezen.
18:55u - Gehaast lopen we samen richting de soos om tot de ontdekking te komen dat deze is omgetoverd tot een sfeervol en romantisch restaurant.
19:00u - Genieten van heerlijk eten en samen tot rust komen na een dag werken of een dag met de kinderen. Lekker even met zijn tweeën uit eten en de omschakeling maken van onze eigen dag naar elkaar.

Bijbelluisteren

Geschreven door Jos Douma (gastblog)
06 februari 2017

Ik zie me nog zitten op dat bed op die leegstaande kamer in het studentenhuis waar ik woonde. Ik studeerde theologie in Kampen. Het was denk ik in 1990. Ik was op zoek naar een minder verstandelijke manier van omgaan met de Bijbel. En ik had ontdekt dat er zoiets bestond als: mediteren met de Bijbel. Dat was een manier van Bijbellezen die meer gericht was op het hart dan ik gewend was van huis uit.

Bijbellezen: een hele uitdaging!?

Geschreven door Rianne Hartman
19 december 2016

Toen het jaarthema Kompassie gepresenteerd werd, was ik blij. Ik was blij met het thema omdat Bijbellezen voor mij nogal een punt is. Vooral een struikelpunt. Al een aantal jaar voel ik het verlangen om God beter te leren kennen en een persoonlijke relatie met Hem te krijgen. En ik weet dat Hij zijn Woord juist hiervoor gegeven heeft. Dat je als christen het nodig hebt om in de Bijbel te lezen. Dat je relatie met Hem op die manier dieper wordt. En dat dat niet lukt wanneer je alleen bidt en af en toe een goed boek leest of een preek luistert onder het wandelen.

Wat zegt God tegen jou persoonlijk?

Geschreven door Johanneke Plaggenmarsch – de Leeuw
14 november 2016

'Wat is jouw lievelingstekst?' vraag ik nieuwsgierig aan een vriendin van mij.
Ze kijkt me een beetje glazig aan en antwoordt: 'Mijn lievelingstekst? Hoe bedoel je?'
'Nou, wat is een Bijbeltekst die jou heeft bemoedigd in een moeilijke periode? Of bij welke Bijbeltekst heb jij het gevoel dat God echt tot jou persoonlijk spreekt?'
Mooie vragen, om samen met elkaar over in gesprek te gaan.

De eerste Kompassie-avond

Geschreven door Marianne Valkema
14 november 2016

Naar aanleiding van de Kompassie-avond op 27 oktober: "Hoe lees ik de Bijbel?"

“Heb je nog ge-OBT-ed de laatste week?”
Een berichtje van een broer die net als ik zich opgegeven had voor de eerste Kompassie-avond met een workshop over verantwoord bijbellezen.

Over de sluier en Pokemon go

Geschreven door Jan Stevens
13 oktober 2016

Naar aanleiding van de kerkdienst op zondagochtend 9 oktober 2016.

Neem de sluier van mijn ogen – dan zal ik zien hoe wonderlijk mooi uw wet is.
Psalm 119: 18

Kompassie

Geschreven door Willy Mondria
08 oktober 2016

Onlangs gebruikte Hans Slotman in zijn preek een metafoor over een kluis. Schatten bewaar je in een kluis en de enige manier om die er weer uit te halen is door middel van een sleutel of het gebruik van een code. Gods Vaderhart is als een kluis waar grote schatten voor ons liggen waarbij Jezus de code of sleutel is om bij die schatten te komen. Deze metafoor sluit prachtig aan bij het jaarthema van De Fontein: Kompassie.

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Website door Inxpact