Gebedspunten Ranglijst Christenvervolging

Afghanistan
Bid voor christenen in Afghanistan. Zabi* is christen en vluchtte weg toen de taliban het land overnamen. Hoewel ze nu in een ander land woont, is ze nog steeds bang. Openlijk christen-zijn in Afghanistan was onmogelijk, maar door de machtsovername van de taliban lijkt het leven voor christenen er nog zwaarder en gevaarlijker op te worden.

Afrika
In Afrikaanse landen als Nigeria, Kameroen, Burkina Faso en Niger zijn het extremistische groeperingen die terreur zaaien. Wilt u bidden voor christenen die bang zijn voor aanvallen of een trauma hebben opgelopen doordat ze aanval meemaakten?

Noord-Korea
Christenen in Noord-Korea hebben het al jaren zwaar. Als hun geloof uitkomt, zijn ze hun leven niet zeker. Bid om een verandering in het land.

Ranglijst Christenvervolging
De Ranglijst Christenvervolging is een uitgelezen kans om de situatie van christenen wereldwijd ook in (seculiere) media en de politiek onder de aandacht te brengen. Bid dat de situatie van de vervolgde kerk wereldwijd meer aandacht krijgt.

https://www.opendoors.nl/christenvervolging/ranglijst/

Schrijfacties

Weet je dat een kaart of een brief een broer of zus die wordt vervolgd een enorme uitwerking heeft. Een grotere bemoediging kan je bijna niet geven. Zelfs als een brief/kaart niet of niet direct aankomt mis het zijn uitwerking niet. Dit is wat ik regelmatig hoor van de medewerkers van Open Doors die directe contacten hebben met deze broers en zussen.

Zie de link met informatie hoe je dit kan doen. https://www.opendoors.nl/doe-mee/kom-in-actie/schrijfacties/

Actueel

Actuele gebedspunten over de vervolgde kerk vind je hier.

Eén keer in de twee maanden biedt Open Doors een kerkenpakket aan.
Meer informatie hierover is hier te vinden.

 

Kindermateriaal Geheime vrienden


Ga naar www.opendoors.nl/geheimevrienden  voor meer informatie en om het pakket te bestellen. Meer dan 10 stuks? Stuur een mailtje naar ambassadeurs@opendoors.nl.

 

Mensen ontmoeten, afleiding, een praatje, creatief bezig zijn, een spelletje doen, een krant of tijdschrift lezen. Dat kan wekelijks in De Fontein.

Hou je van sporten? Kom dan op woensdagavond met ons mee sporten!

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die nu ook online wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

UPDATE: i.v.m. de huidige corona maatregelen kunnen we niet in januari starten met de cursus. We hopen in februari of maart te kunnen starten en dan dus iets langer door te gaan. De data hieronder zullen nog gewijzigd worden als we weten wanneer we echt kunnen beginnen.

Marriage Course 2022
In januari starten we weer met de Marriage Course. Een plek om als stel elkaar beter te leren kennen en begrijpen. Samen 7 avonden tafelen en tegelijkertijd werken aan je relatie. Spannend? Ja, misschien wel. Vernieuwend voor je huwelijk? Jazeker!

Wat is de Marriage Course?
De Marriage Course is een cursus van zeven avonden, ontwikkeld om ieder echtpaar (jong en oud) te helpen hun relatie te versterken. Om samen te werken aan een sterk en gezond huwelijk dat een leven lang mee kan.
Tijdens de cursus eet je iedere avond samen, luister je naar een inleiding, kijk je naar stukjes film en ga je met werkvormen aan de slag. Er is veel tijd om de onderwerpen samen door te praten. Er vinden geen groepsdiscussies plaats en er wordt je niet gevraagd iets over je relatie aan iemand anders te vertellen. De hele cursus is er opgericht om jullie samen stappen te laten maken.

Ieder half jaar organiseert De Fontein een Kinderkleding- en speelgoedbeurs. De beurs is al jaren een groot succes met hulp van vele vrijwilligers.

Kerstinzwolle.nl geeft de Zwollenaar een overzicht van een veelzijdigheid aan activiteiten die in de tijd naar kerst in en rond Zwolle worden georganiseerd. Kerstmarkten, lichtjestochten, concerten, kerstnachtdiensten, alles wordt samengebracht. Een groep enthousiaste mensen is dagelijks bezig om de site actueel te houden. U kunt Kerst in Zwolle ook volgen via Twitter en Facebook.

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact