OpenDoors

Doel is om breder aandacht  te hebben dat we lid zijn van de wereldwijde Familie in Christus. Daarbij kunnen we door ons gebed onze Familieleden bemoedigen en zelf gesterkt worden in ons geloof. De ervaring is dat deze dagen heel mooi en goed georganiseerd worden door OpenDoors.

Het is natuurlijk jammer dat deze dag niet fysiek meegemaakt kan worden. Maar OpenDoors laat onze Familieleden niet in de steek en is creatief aan de slag gegaan. Deze dag wordt 2 keer een livestream aangeboden met sprekers, muziek e.d. :

  • 7 november live stream OpenDoors dag 14.30 – 17.00 of 20.00 – 22.30 uur.

Om een indruk daarvan  te krijgen de volgende link: https://opendoors.nl/evenementen/open-doors-dag-2020

In aanvulling hierop hebben wij het volgende plan bedacht:

Binnen de miniwijken stellen een aantal adressen hun huizen open en nodigen, tot zover het maximum gasten voorgeschreven is, miniwijkleden of anderen uit om de livestream samen te beleven. We vragen de miniwijkcoördinatoren om de leden van de miniwijk zich aan te melden om mee te doen en hun huis beschikbaar te stellen. Dat betekent dat in elk huis er maximaal 3 gasten kunnen meekijken. Een mooie manier om ook samen te eten en te bidden.  Ook de kinderen kunnen “spelenderwijs een graantje meepikken”.  Het streven is dat er veel gekeken wordt. Dat de praktijk mogelijk anders is zien we dan wel. Bij meeleven en gebed gaat het niet om het aantal. Wel stellen we alle gemeenteleden zo in de gelegenheid dit mee te beleven. Natuurlijk kan ook individueel  gekeken en gebeden worden.

Er is een pakket voor huisgebruik beschikbaar en te bestellen: https://opendoors.nl/webshop/gratis-athome-pakket

Opmerkingen:

  • Het is mogelijk om na 7 november een ander tijdstip terug te luisteren. Een mooie gelegenheid om toch dit te beleven als 7 november niet uitkomt.
  • In de aankondiging op intranet en de tekst voor de miniwijkcoördinatoren kunnen vragen voor de deelnemers aangereikt worden. B.v. wat laat deze dag je zien, wat blijft je het meeste bij? Geef je een vervolg hieraan door b.v. dat je in je gebedsleven structureel een item of iemand opneemt?
  • Na afloop kunnen we nadenken of er highlights te knippen zijn die mogelijk bij The Road op de eigen in te vullen avonden zijn te gebruiken. Een manier om ook de jeugd hierbij te betrekken.
  • Het lijkt zo een plan dat zich beperkt tot De Fontein, maar natuurlijk dat dit op deze manier door de kerken en buurten heen toegepast worden. Mogelijk dat we dit plan en de publicatie gaan delen met de andere kerken? Als dat nu net je buren zijn !

In verband met corona kunnen we geen kinderdienst houden. Wel kunnen we iets doen om onze dankbaarheid te laten zien. De schoenendoosactie is een unieke manier om te delen wat jullie te geven hebben: tijd, bezit, aandacht en liefde. Doe je ook mee? Vul en Versier thuis de schoenendoos en tover hem zo om tot een kostbaar geschenk voor de ander. Lever hem in op Dankdag bij De Fontein. Meedoen gaat als volgt:

Mensen ontmoeten, afleiding, een praatje, creatief bezig zijn, een spelletje doen, een krant of tijdschrift lezen. Dat kan wekelijks in De Fontein.

Hou je van sporten? Kom dan op woensdagavond met ons mee sporten!

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die nu ook online wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

Voor ieder stel is de marriage course een mooie kans. Samen 7 avonden tafelen en tegelijkertijd werken aan je relatie. Spannend? Ja, misschien wel. Vernieuwend voor je huwelijk? Jazeker!

Ieder half jaar organiseert De Fontein een Kinderkleding- en speelgoedbeurs. De beurs is al jaren een groot succes met hulp van vele vrijwilligers.

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact