Gebedspunten Ranglijst Christenvervolging

Afghanistan
Bid voor christenen in Afghanistan. Zabi* is christen en vluchtte weg toen de taliban het land overnamen. Hoewel ze nu in een ander land woont, is ze nog steeds bang. Openlijk christen-zijn in Afghanistan was onmogelijk, maar door de machtsovername van de taliban lijkt het leven voor christenen er nog zwaarder en gevaarlijker op te worden.

Afrika
In Afrikaanse landen als Nigeria, Kameroen, Burkina Faso en Niger zijn het extremistische groeperingen die terreur zaaien. Wilt u bidden voor christenen die bang zijn voor aanvallen of een trauma hebben opgelopen doordat ze aanval meemaakten?

Noord-Korea
Christenen in Noord-Korea hebben het al jaren zwaar. Als hun geloof uitkomt, zijn ze hun leven niet zeker. Bid om een verandering in het land.

Ranglijst Christenvervolging
De Ranglijst Christenvervolging is een uitgelezen kans om de situatie van christenen wereldwijd ook in (seculiere) media en de politiek onder de aandacht te brengen. Bid dat de situatie van de vervolgde kerk wereldwijd meer aandacht krijgt.

https://www.opendoors.nl/christenvervolging/ranglijst/

Schrijfacties

Weet je dat een kaart of een brief een broer of zus die wordt vervolgd een enorme uitwerking heeft. Een grotere bemoediging kan je bijna niet geven. Zelfs als een brief/kaart niet of niet direct aankomt mis het zijn uitwerking niet. Dit is wat ik regelmatig hoor van de medewerkers van Open Doors die directe contacten hebben met deze broers en zussen.

Zie de link met informatie hoe je dit kan doen. https://www.opendoors.nl/doe-mee/kom-in-actie/schrijfacties/

Actueel

Actuele gebedspunten over de vervolgde kerk vind je hier.

Eén keer in de twee maanden biedt Open Doors een kerkenpakket aan.
Meer informatie hierover is hier te vinden.

 

Kindermateriaal Geheime vrienden


Ga naar www.opendoors.nl/geheimevrienden  voor meer informatie en om het pakket te bestellen. Meer dan 10 stuks? Stuur een mailtje naar ambassadeurs@opendoors.nl.

 

Informatie en YouTube films

Video Ranglijst Christenvervolging 2022
Klik hier om de video te bekijken

Video ‘Het verhaal van Bae’
Klik hier om de video te bekijken

Video Afghanistan
Klik hier om de video te bekijken

Video Top-5 Ranglijst Christenvervolging 2022
Klik hier om de video te bekijken

 

Dia3

 

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact