Hoe kan een God van liefde zoveel geweld toestaan of zelfs gebruiken? Deze vraag krijgt iedere christen vroeg of laat in gesprek met een niet-gelovige. En waarom geeft Hij het volk Israël opdracht tot genocide?

Vanaf dinsdag 22 maart opent De Fontein in Stadshagen (Sterrenkroos 56) wekelijks op dinsdag van 10:00 – 14:00 uur haar deuren voor alle Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen. Er is koffie, er zijn broodjes en er is een kinderprogramma, georganiseerd door studenten van Landstede. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig voor een gesprek of een wandeling.
 
Wilt u komen, meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier. Een lekkere lunch en vrijwilligers staan dan voor u klaar!

Bij vragen of aanmelden als vrijwilliger kunt u mailen naar: werkgroepoekraine@defonteinzwolle.nl

 

Er zijn zaken in het leven waarvan je blij bent als het achter je ligt. Zo voelt het op dit moment ook rondom corona. Of dit echt zo is, dat zal de toekomst ons laten zien. ‘Wat de toekomst brenge moge, mij geleid des Heren hand.’ In dit vertrouwen hopen we dat dit een laatste bericht is met grote wijzigingen. 

We hebben geen restricties meer in het kerkgebouw.
Iedereen kan weer gezamenlijk naar de dienst.
We drinken weer koffie na de dienst.
Al het kinder-/jeugdwerk kan (weer) starten/doorgaan.
We mogen elkaar weer onbeperkt treffen in de kerk. Toch kunnen wij ons voorstellen dat sommige mensen moeite hebben met dicht op elkaar zitten. Daarom zullen wij het rechtervak (gezien vanuit de hal) inrichten met afstand tussen de rijen. Mocht u dit prettig vinden, dan kunt u plaats nemen in dit vak. Zo nodig kunt u in de hal ook kaartjes meenemen om 1 of 2 stoelen naast u te ‘reserveren’. Zo kunt u voldoende afstand houden tot anderen.

We mogen weer koffiedrinken na de dienst. Hierbij wil ik jullie van harte uitnodigen om hieraan ook deel te nemen. Laten we de verbinding met elkaar aangaan en elkaar ontmoeten in de hal. Mocht u klachten hebben, dan vragen wij u wel om thuis te blijven. Dit zodat iedereen veilig naar de kerk kan komen.

We hopen dat dit moment een startsein mag zijn voor een soort wederopbouw. Laten we elkaar opzoeken om samen een levende kerk van God te mogen zijn.

In verbondenheid een groet, Peter Kluijfhout – Oudste Organisatie

Deze bijbelstudies zijn geschreven door ds Simon van der Lugt, voor persoonlijk gebruik of als miniwijk of Bijbelstudiegroep. Bij elke studie voegt hij een videoclip met wat eigen gedachten over het Bijbelgedeelte.

Wat heeft God te maken met de coronacrisis? Door middel van een serie Bijbelstudies over Joël kun je meedenken over deze vraag. In de komende weken plaats ik steeds nieuwe Bijbelstudies voor persoonlijk gebruik of als miniwijk of Bijbelstudiegroep. Bij elke studie vind je een videoclip met wat van mijn gedachten over het Bijbelgedeelte. Dat kun je erbij gebruiken. Veel plezier ermee! groeten, ds Simon van der Lugt https://www.defonteinzwolle.nl/huis-van-groei/verdieping/gesprekshandreikingen/bijbelstudies-joel

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact