Op zaterdag 1 oktober wordt in de Fontein in Stadshagen een musical opgevoerd over de Bijbelse figuur Judas. Deze had een dubieus aandeel in de dood van zijn voorganger Jezus. De christelijke kerken herdenken zijn dood jaarlijks op Goede Vrijdag. De zondag daarop, vieren christenen over de hele wereld het jaarlijkse Paasfeest. Dan staat men stil bij de opstanding van Jezus uit de dood.

Vanuit De Fontein werken we voor de groepen 5 t/m 8 van de basisschool met de methode Spoorzoeken in de Bijbel, zie Introductie op Spoorzoeken – Leren in de Kerk. Vanaf groep 5 zitten kinderen tijdens de diensten in de kerk. Komend seizoen 2022-2023 hebben we 11 inhoudelijke bijeenkomsten (zondagen van 16-17u, inloop vanaf 15.45u), en 4 gezellige middagen / avonden (deze tijden worden afhankelijk van de activiteit later gecommuniceerd). Zie deze bijlage voor het jaarrooster.

De inhoudelijke bijeenkomsten zijn in de soos van de kerk en ook voor de gezellige activiteiten verzamelen we altijd bij de kerk. De verantwoordelijkheid van 'komen en gaan' ligt bij de ouders. We vinden het heel belangrijk er te zijn voor alle kinderen, dus niet alleen voor kinderen die lid zijn van De Fontein. Dit betekent ook een oproep aan de kinderen om gerust een vriend, vriendin of buurjongen / -meisje mee te nemen. Zowel voor de gezellige middagen, maar zeker ook voor de inhoudelijke bijeenkomsten op zondag.

Vanaf dinsdag 22 maart opent De Fontein in Stadshagen (Sterrenkroos 56) wekelijks op dinsdag van 10:00 – 14:00 uur haar deuren voor alle Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen. Er is koffie, er zijn broodjes en er is een kinderprogramma, georganiseerd door studenten van Landstede. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig voor een gesprek of een wandeling.
 
Wilt u komen, meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier. Een lekkere lunch en vrijwilligers staan dan voor u klaar!

Bij vragen of aanmelden als vrijwilliger kunt u mailen naar: werkgroepoekraine@defonteinzwolle.nl

 

Deze bijbelstudies zijn geschreven door ds Simon van der Lugt, voor persoonlijk gebruik of als miniwijk of Bijbelstudiegroep. Bij elke studie voegt hij een videoclip met wat eigen gedachten over het Bijbelgedeelte.

Wat heeft God te maken met de coronacrisis? Door middel van een serie Bijbelstudies over Joël kun je meedenken over deze vraag. In de komende weken plaats ik steeds nieuwe Bijbelstudies voor persoonlijk gebruik of als miniwijk of Bijbelstudiegroep. Bij elke studie vind je een videoclip met wat van mijn gedachten over het Bijbelgedeelte. Dat kun je erbij gebruiken. Veel plezier ermee! groeten, ds Simon van der Lugt https://www.defonteinzwolle.nl/huis-van-groei/verdieping/gesprekshandreikingen/bijbelstudies-joel

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact