blog | 20 april 2021
De Emmaüswandeling

In de afgelopen periode rond Pasen hebben we de Emmaüswandeling geïntroduceerd in De Fontein. Een mooie vorm van ontmoeting en verdieping waarbij 2 personen een wandeling met elkaar maken. Tijdens deze wandeling is er ruimte voor stilte, gesprek en gebed, in aanwezigheid van Jezus. In de Stille Week was deze de Emmaüswandeling gekoppeld aan een Podcast van ds. Simon en ds. Chiel over Johannes 19 vers 25-27. Een paar ervaringen van Fonteinleden die samen een Emmaüswandeling hebben gelopen kun je in deze blog lezen. En we willen jou hiermee ook inspireren om ook eens iemand op te zoeken om samen een Emmaüswandeling te maken. Dat kan met een bekende, maar het blijkt ook waardevol te zijn om met iemand die je niet zo goed kent op deze manier samen een wandeling te maken.

“Wij, Uthayan en Asjen, hebben op Stille Zaterdag samen een Emmaüswandeling gemaakt. Het was een verademing om weer eens face-to-face met iemand te praten die je niet zo vaak spreekt!
In ons rondje om de Milligerplas waren we eerst korte tijd stil, om zo de omgeving op ons in te laten werken. Daarna deelden we wat ons bezighield en stelden we elkaar vragen daarover. Leuk om zo een 'broeder in Christus' beter te leren kennen. Bijzonder om ons geloof te delen en te zien dat, hoe verschillend we ook zijn, dat geloof ons samenbindt. We eindigden door voor elkaar te bidden. Best gek, zo in de open lucht, terwijl er mensen langsliepen, maar ook een mooi getuigenis: twee mensen die contact leggen met elkaar en samen gericht zijn op hun Maker.
Wat ons betreft een mooi concept dat smaakt naar meer!”

Anneke en Geertje hebben samen een mooi gesprek aan de keukentafel gehad. Zij delen beiden hun ervaringen:

“Het was een mooie vorm om met zo’n thema stil te staan bij deze tekst en de podcast. We hadden elkaar al vaker ontmoet. Een aanrader voor de soms stille Corona tijd. Voor herhaling vatbaar. Wij hebben gekozen voor binnen blijven. Wandelen had gekund. Maar doe vooral wat past op dat moment. Verrijkend!”

“Een tafelgesprek, rond koffietijd. We hebben eerst de podcast van ds. Simon en ds. Chiel beluistert en het bijbelgedeelte gelezen. Het onderwerp, ‘zie uw moeder zie uw zoon’, hebben we besproken en een fijn en goed gesprek gehad. Het naar elkaar omzien, is zeker een goed aandachtspunt en vooral in corona-tijd. Maar we zeiden wel tegen elkaar, “wat is dat goed om dit met elkaar te delen. Eigenlijk zou je dit waker moeten doen!”

Dus wil jij ook een ander van hart tot hart ontmoeten? Een miniwijklid, een vriend of vriendin, een minder bekend gemeentelid…? Maak een Emmaüswandeling!