blog | 16 maart 2017
The Marriage Course

18:15u - Snel de kinderen even in bad, tanden poetsen en boekjes lezen.
18:45u - De oppas is gearriveerd. De kinderen zijn door het dolle heen en willen graag nog meer boekjes lezen.
18:55u - Gehaast lopen we samen richting de soos om tot de ontdekking te komen dat deze is omgetoverd tot een sfeervol en romantisch restaurant.
19:00u - Genieten van heerlijk eten en samen tot rust komen na een dag werken of een dag met de kinderen. Lekker even met zijn tweeën uit eten en de omschakeling maken van onze eigen dag naar elkaar.

Na acht jaar huwelijk leek het ons goed wat extra tijd en aandacht aan onze relatie te geven. We hebben het fijn samen, kunnen goed over dingen praten maar hebben ook wel het gevoel dat wat nieuwe input onze relatie goed zou doen. We zijn een hecht team en veel bezig in de rol van vader en moeder en zien ineens dat ongemerkt onze rol als man en vrouw meer naar de achtergrond verschuift. Voor ons een passend moment om ons huwelijk weer wat meer passie en diepgang te geven.
Vooraf leek het ons heel wat om voor 10 avonden oppas te moeten regelen om mee te kunnen doen aan de Marriage Course. Al na 1 avond kwamen we erachter dat het de investering meer dan waard is.

Elke avond staat er een ander thema centraal dat met behulp van filmpjes, persoonlijke voorbeelden van de cursusleiders en opdrachten wordt ingevuld. De vragen en opdrachten hebben ons geholpen om samen in gesprek te gaan over allerlei verschillende onderwerpen zoals de vijf talen van de liefde, seksualiteit en schoonouders. Het leuke was dat er regelmatig invuloefeningen waren die je eerst apart maakte en daarna ging vergelijken. Dit leverde soms nieuwe inzichten op: “Oh, denk jij zo!?”Bij de Marriage Course zit je met andere cursisten in dezelfde ruimte maar tijdens de avond ben je alleen in gesprek met je eigen man of vrouw.

Inmiddels is het alweer 1,5 jaar geleden dat we de Marriage Course hebben gevolgd. De blijvende winst voor ons is o.a. het wekelijks vastleggen van een ‘date night’ in onze agenda’s. Het idee van deze avond is om telefoons weg te leggen, geen huishoudelijke klusjes meer te doen maar onverdeelde tijd te hebben voor elkaar. Voor ons vaak thuis met een kop thee op de bank of lekker een rondje plas met aansluitend even zitten bij de ‘Milligers’.

De combinatie van een avondje uit, lekker eten, mooie onderwerpen en samen praten maakt dat wij ons zo weer zouden opgeven! Een aanrader dus.

Tjitske en Stefan Waalewijn

Marriage Course