verdieping | 25 december 2020
Wat betekenen de christelijke Feestdagen?

Een overzicht van de christelijke Feestdagen en hun betekenis.

Waarom Pinksteren?

Vijftig dagen na het Paasfeest viert de christelijke kerk jaarlijks het Pinksterfeest. We zeggen dat het gaat over de Geest van Jezus Christus of van God, maar wat bedoelen we daarmee? In ongeveer 10 minuten probeer ik uit te leggen dat dit feest christenen helpt om de moed erin te houden. Klik hier.

Hemelvaartsdag verdient een betere naam.

Stel dat je niet met de gangbare uitleg van de naam bekend bent, wat denk je dan bij ‘hemelvaart’? Mijn vermoeden is dat je dan ver af bent van wat er eigenlijk bedoeld wordt. Je kunt in een audiodocument uitleg horen van wat de christelijke kerk eigenlijk viert op die dag, klik hier.

Waarom Goede Vrijdag en Pasen?

Goede Vrijdag en Pasen, wat is er dan precies te vieren? In een serie van drie luisterdocumenten probeert ds. Simon uit te leggen waarom deze dagen het hoogtepunt vormen in het kerkelijke jaar. Elk onderdeel duurt ongeveer 10 minuten en sluit af met een vraag om verder over na te denken – alleen of in groepsverband. Klik hier om de 3 luisterdocumenten te beluisteren. 

Waarom Kerst?

Elk jaar vieren we in december het kerstfeest. Een feest van licht en verbondenheid. Maar wat vieren christenen eigenlijk met kerst? Daarover gaat dit filmpje.