'Wat is jouw lievelingstekst?' vraag ik nieuwsgierig aan een vriendin van mij.
Ze kijkt me een beetje glazig aan en antwoordt: 'Mijn lievelingstekst? Hoe bedoel je?'
'Nou, wat is een Bijbeltekst die jou heeft bemoedigd in een moeilijke periode? Of bij welke Bijbeltekst heb jij het gevoel dat God echt tot jou persoonlijk spreekt?'
Mooie vragen, om samen met elkaar over in gesprek te gaan.

Je mag samen ontdekken hoe God tot ons persoonlijk spreekt. Tijdens een van de avonden van de miniwijk, stelde ik deze vraag ook: wat is jouw lievelingstekst? De antwoorden die ik kreeg waren heel verschillend:

'Psalm 139 vind ik een erg troostvolle psalm, waarin God tegen mij zegt dat Hij altijd bij me is'.

'Psalm 63 vind ik een mooie psalm, wanneer ik mij onrustig voel, mag ik naar Hem toe en mag ik ervaren dat Hij mij rust geeft.'

'Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.' (Johannes 14:27)

'Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer je God staat je bij! (Jozua 1:9)'

'Jesaja 43 is ook zo'n mooi stukje in de bijbel. Vooral het stukje waarin God zegt: Jij bent waardevol, kostbaar in Mijn ogen. Het helpt mij om op de momenten wanneer ik mij onzeker en niet waardevol voel, om aan deze Bijbeltekst te denken. Dit geeft mij weer zelfvertrouwen en nieuwe kracht.'

Wauw, mooi om al die bemoedigende Bijbelteksten te horen. Wat ik ook waardevol vind, is het persoonlijke verhaal van die persoon er achter. Wat hebben we toch een grote God die tegelijk ook heel persoonlijk en dichtbij wil zijn. Ik kan daar wel van genieten, om samen met een ander in kwetsbaarheid een open en eerlijk gesprek te voeren over je geloof. Vragen die dan aan de orde kunnen komen zijn: Hoe wil God tot jou spreken? Op welke unieke manier mag jij Hem groot maken? Welke talenten heeft Hij jou gegeven om Zijn liefde te laten zien aan de mensen om je heen?

Eén van mijn talenten die ik van God heb gekregen is schrijven. Ik ben Hem dankbaar voor dit talent. Ik ben Hem ook dankbaar voor Zijn geschreven woord. Mooi om samen in de kerk, als gezin, als Bijbelstudie, maar ook tijdens stille tijd Zijn geschreven woorden echt tot je te laten doordringen.

Tot slot als afsluiting van deze blog een kort gedicht:

Met open harten en oren
Biddend Hem vragen: Wat wilt U ons laten horen?
Zo mogen we samen Zijn Woord lezen gaan
Je hoeft niet alleen te staan.
Samen ontdekken: hoe mag ik mijn talenten
in zetten voor Hem
Hoe kunnen we samen luisteren naar Zijn stem?

Jaarthema Kompassie

GKV Zwolle-West is onderdeel van het landelijke GKV kerkverband. | Privacy verklaring| Website door Inxpact